Feel Free to Click!

Wednesday, July 31, 2013

Cara-cara menurunkan berat badan melalui SD2 @ Alpha Lipid SD2
Alpha Lipid™ SDII™ secara semulajadi membantu badan anda dalam proses pembakaran lemak dan bukannya glukosa atau tisu otot. Pembakaran lemak menghasilkan keton dalam badan yang digunakan sebagai tenaga dan boleh diukur (dipanggil ketosis).
Alpha Lipid™ SDII™ menggabungkan minuman suplemen protein yang lazat, dengan pelan pengurusan makanan yang mudah untuk mengurangkan pengambilan karbohidrat, senaman yang boleh dicapai serta alat-alat berguna dan pendidikan. Suatu pakej yang lengkap!
Tiba masanya untuk melupakan diet lama anda dan menyertai beribu-ribu orang lain yang sedang menikmati penurunan berat badan yang sihat dengan Alpha Lipid™ SDII™.


Pernahkah anda menyoal berulang kali mengapa kita mempunyai 

begitu banyak makanan diet, kita sebenarnya semakin gemuk, bukan kurus?

Ternyata, ia sedikit lebih kepada pengurusan berat badan selain dari mengira kalori.


Makanan yang kita makan mencetuskan pelbagai tindak balas di dalam badan kita. Makanan yang tinggi dalam karbohidrat ditapis atau gulanya dipecahkan kepada gula ringkas yang dipanggil glukosa dan diserap ke dalam darah dengan cepat. Badan bertindak balas kepada peningkatan glukosa darah ini, dengan melepaskan insulin yang cukup untuk mengeluarkan glukosa daripada darah dan memasukkannya ke dalam sel untuk tenaga, atau menyimpan untuk kegunaan kemudian. Cuba teka dalam bentuk apa ianya sering disimpan? Ya betul, lemak!
Untuk membantu dengan matlamat pengurusan berat badan anda, anda perlu belajar jenis makanan yang perlu dibuang dari diet, dan yang mana perlu dimasukkan.
Program Pengurusan Berat Badan Alpha Lipid™ SDII™ tidak mengira kalori, sebaliknya ia akan mengajar anda untuk mengenal pasti dan menyertakan makanan yang berkualiti tinggi dalam kehidupan seharian anda yang akan membentuk asas kesihatan anda yang berterusan serta pengurusan berat badan yang sihat..Boleh dikatakan nutrien yang paling penting dalam diet kita,

iaitu air membentuk sekurang-kurangnya 60% daripada komposisi badan kita.

Kehilangan hanya 2% daripada air dalam badan boleh 

mengurangkan tumpuan, fokus dan memperlahankan tindak balas.


Perubahan dalam proses metabolik dan pemecahan lemak yang tersimpan semasa Program Pengurusan Berat Slim Diet II meningkatkan keperluan air untuk kita.
Ia adalah penting untuk mengambil sekurang-kurangnya 2.0 liter air setiap hari semasa mengikuti Program Pengurusan Berat SD II, lebih jika anda bersenam atau berada pada cuaca yang panas.
Teh herba tanpa gula termasuk teh hijau boleh dikira sebagai sebahagian daripada jumlah pengambilan air anda.
Senaman adalah bahagian penting mana-mana rejim penurunan

berat badan dan pengurusan berat badan sepanjang hayat. 

Senaman yang kerap juga membantu dengan mengurangkan 

rintangan insulin, mengekalkan paras normal gula dalam darah, 

membina jisim otot, mengekalkan metabolisme anda, 

meningkatkan fungsi jantung, mengurangkan tahap tekanan, 

meningkatkan tenaga dan membuat anda rasa sihat - semua faktor 

yang penting untuk kesihatan yang baik dan umur yang panjang.


  • Manfaat yang paling diperolehi adalah apabila anda menjalankan senaman 5 atau lebih kerap dalam seminggu
  • Matlamat selama 30 minit
  • Mulakan dengan bergerak untuk seberapa lama yang anda boleh
  • Berjalan di tempat yang rata atau berenang, sementara anda maju tambah di beberapa bukit, meningkatkan kadar dan tempoh sehingga anda mencapai 30 minit
Khusus untuk mensasarkan pembakaran lemak, cuba HIIT (High Intensity Interval Latihan). Ini boleh digunakan untuk pelbagai jenis senaman, seperti berlari, berbasikal, berenang atau mendayung
  • Bersiap sedia
  • Pilih sejenis senaman dan lakukannya secepat mungkin untuk 1 minit (contohnya larian)
  • Kemudian 1 minit pemulihan
  • Ulang untuk selama 10 - 20 minit

ALPHA LIPID SDII MEAL SUPPLEMENT POWDER*

Direka dengan bahan-bahan untuk menyokong keseimbangan gula darah, kekenyangan di antara waktu makan yang tetap dan jisim otot yang sihat, SDII membantu untuk mengekalkan berat badan yang sihat, sebahagian daripada program pengurusan berat badan yang termasuk perubahan diet dan senaman.
Satu campuran berkualiti tinggi yang komprehensif yang terdiri daripada protein soya bukan-GMO (75%), serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral. Suplemen minuman SDII tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa dan membantu untuk memastikan bahawa tubuh anda mempunyai semua nutrien penting termasuk protein supaya lemak dibakar, sementara anda masih dapat mengekalkan jisim otot dan ketegangan. Setiap hidangan menyediakan 10 gram protein yang boleh digunakan untuk keperluan harian anda.
Dos 15 g (2 senduk) 4 kali sehari untuk sarapan pagi, makan tengah hari, makan malam, dan 'supper'. Campurkan dengan 250ml air - goncang hingga sebati. Serbuk FibreMax boleh dicampur dengan Minuman Slim Diet II.


Untuk tempahan sila SMS @ watsapp: 012-6212011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...